Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Китайски сос за риба

Китайски сос за риба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Китайски сос за риба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
"Каквато и риба да приготвите, ние ще я направим божествено вкусна с този китайски сос за риба"

Необходими Продукти

  • джинджифил - корен 3 резенчета
  • зелен лук - 2 стръка
  • олио - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • оцет - 3 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • бульон - 6 с.л. или вода
  • нишесте - 2 ч.л. .
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джинджифилът, нарязан на тънки ивици, се пържи заедно с лука в продължение на 1 минута. Добавят се соевият сос, захарта, оцетът и водата (бульонът) и всичко ври още 1 минута, но - огънят се намалява. Добавя се и разтвореното във вода нишесте.

Бърка се, докато сосът се сгъсти.

Поднася се с пържена или печена риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Lakomnica
Lakomnica
Аз го опитах този сос към печено месо на скара и стана превъзходно.
15.07.2011 08:45