Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко в сладко-кисел сос по китайски

Пилешко в сладко-кисел сос по китайски

КристинаКристина
Новак
2362
Пилешко в сладко-кисел сос по китайски
Снимка: Кристина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1/2 бр.
  • брашно - 1/3 ч.ч. бяло
  • нишесте - 1/3 ч.ч царевично
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • вода
  • соев сос - 3 с.л.
  • За соса
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • оцет - 3 с.л бял (или ябълков оцет - 8 с.л)
  • нишесте - 3 с.л. царевично
  • кетчуп - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слагат брашното, нишестето, бакпулверът, соевият сос и вода до получаване на гъста каша.

Слага се и месото, нарязано на кубчета. Оставя се да постои 10 мин. След това всички кубчета месо се запържват.

В друга купа се смесват продуктите за соса.

Нарязаните на ситно моркови, лук и чушка се задушават, докато омекнат, след което се слагат запържените кубчета месо и сосът.

Бърка се, докато сосът се сгъсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: