Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Китайски подлютен сос

Китайски подлютен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Китайски подлютен сос1 / 2
24/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
"Специално за любителите на пикантното, които не се боят да експериментират"

Необходими Продукти

  • сусам - 1 с.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка, счукан
  • червени чушки - 1 брой, тънко и ситно нарязана
  • люти чушки - 1 малка, може и сушена
  • шери - 2 с.л. сладко
  • джинджифил - 2, 5 см парче пресен
  • бульон - 5 с.л. пилешки
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сусама да се запече до приятен загар в сух тиган на котлона.

В същия тиган загрейте олиото и запържете чесъна, след което добавете чушката, нарязана на тънки резени.

Пържете я в продължение на 1 минута, добавете скълцаната или стритата люта чушка, разбъркайте и долейте шерито, настъргания джинджифил и пилешкия бульон.

Оставете китайския подлютен сос да ври за 1 минута и добавете малко сол и черен пипер.

Сусама поръсете върху ориз или задушени зеленчуци и ги залейте с китайския подлютен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: