Начин на приготвяне
Пригответе Бешамел, като загреете млякото в тенджера.
През това време в друг съд да грейне маслото и прибавете брашното при непрекъснато бъркане, докато брашното се разтвори в маслото.
Накрая прибавяте прясното мляко стоплено при непрекъснато бъркане, овкусявате със сол, индийско орехче, черен пипер и риган.
В правоъгълна тава, намазана с масло, поставяте от соса Бешамел и 3 кори за лазаня, после прибавете отново сос Бешамел, задушените печурки, синьо сирене, пармезан и отново повтаряте така до изчерпване на продуктите.
Накрая завършвате вкусната лазаня със соса Бешамел и останалия настърган пармезан и поръсвате с риган.
Поставяте алуминиево фолио и печете за 20 мин, след това махате фолиото и допичате лазанята с гъби за още 15 мин.
След това оставяте лазанята със сос Бешамел, гъби и сирена да стегне за 15 минути.