Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със сос Бешамел, гъби и сирена

Лазаня със сос Бешамел, гъби и сирена

Люсиен ИвановЛюсиен Иванов
Новак
2111857
Лазаня със сос Бешамел, гъби и сирена
Снимка: Люсиен Иванов
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Добре опечената лазаня е истински шедьовър, който не отнема много време, но вкусът му ще бъде помнен за дълго"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 150 г
  • горгонзола - 100 г
  • пармезан - 100 г
  • печурки - 250 г
  • риган
  • За Бешамела
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 50 г
  • краве масло - 80 г
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе Бешамел, като загреете млякото в тенджера.

През това време в друг съд да грейне маслото и прибавете брашното при непрекъснато бъркане, докато брашното се разтвори в маслото.

Накрая прибавяте прясното мляко стоплено при непрекъснато бъркане, овкусявате със сол, индийско орехче, черен пипер и риган.

В правоъгълна тава, намазана с масло, поставяте от соса Бешамел и 3 кори за лазаня, после прибавете отново сос Бешамел, задушените печурки, синьо сирене, пармезан и отново повтаряте така до изчерпване на продуктите.

Накрая завършвате вкусната лазаня със соса Бешамел и останалия настърган пармезан и поръсвате с риган.

Поставяте алуминиево фолио и печете за 20 мин, след това махате фолиото и допичате лазанята с гъби за още 15 мин.

След това оставяте лазанята със сос Бешамел, гъби и сирена да стегне за 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: