Ароматен варен джолан

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Ароматен варен джолан
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Поднесете този ароматен варен джолан с щипка магданоз. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • джолани - 1 бр. с кожа
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • бахар
  • дафинов лист
  • картофи - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За по голям аромат и вкус хубаво е джоланът да се опърли. След това се почиства и се измива.

Поставя се в тенджера под налягане и към него се добавят солта, обелените цели моркови, лука, разрязан на две, черния пипер, бахара и дафиновия лист.

Джоланът се вари 40-50 минути.

След като джолонът е готов, се обезкостява и накъсва на по-едри парчета.

Бульонът се прецежда и в него се поставят нарязаните картофи и се връщат на котлона до готовност.

Към тях се добавят нарязаните моркови и лук.

Връща се и месото от джолана и телешкото варено.

Сервира се поръсен ароматен варен джолан с магданоз.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: