Начин на приготвяне
Хубаво измийте телешкия език и го сварете в тенджера под налягане в леко подсолена вода с няколко зърна бахар и дафинов лист. Ако го варите в обикновена тенджера с капак, ще отнеме повече време.
Веднага след сваряването, още докато езикът е топъл, го обелете. Нарежете го на филийки и го поръсете със сол и черен пипер.
В олиото запържете лука, добавете чушките и накрая брашното и червения пипер. Когато се запържи леко пипера изсипете и настърганите домати. Налейте виното, дафинов лист и 3 зърна бахар. Варете, докато водата в соса се изпари и остане на мазнина.
Когато сосът се сгъсти достатъчно, добавете наситнените скилидки чесън, сол, черен пипер на вкус и залейте филийките сварен език.
Поднесете ястието обилно поръсено с нарязан на ситно магданоз.
Вареният език с ароматен доматен сос е готов.