Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Зонови питки Ели

Зонови питки Ели

Ели НиколаеваЕли Николаева
Новак
2212237
Зонови питки Ели
Снимка: Ели Николаева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 112 г (8БВ)
  • брашно от нахут - 60 г (4БВ)
  • кашкавал - 168 г (6БП)
  • извара - 150 г (3БП)
  • яйца - 3 бр. (3БП)
  • ленено масло - 3 3/4 ч.л. (12БМ)
  • сусам - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се настъргва, прибавя се изварата, яйцата и киселото мляко. Разбърква се и се прибавят брашната.

Всичко се смесва и се получава лепкаво тесто, което се дели на 12 питки.

Във всяка питка се разпределя лененото масло. Пече се около 20-30 минути на 180 градуса.

Една питка е 1БВПМ.

Зоновите питки Ели са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: