Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Лека зеленчукова чорба с киселец

Лека зеленчукова чорба с киселец

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Лека зеленчукова чорба с киселец3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
63 мин.
Порции
5
"Какво по-хубаво от една лека зеленчукова супичка за вечеря"

Необходими Продукти

  • киселец - 120 г листа
  • картофи - 2 бр.
  • целина - 30 г стрък
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. /1 зелана + 1 червена/
  • лук - 160 г пресен или кромид
  • краве масло - 10 г
  • чесън - 1 стрък, пресен
  • магданоз - 2 стръка
  • черен пипер - 2 щипки
  • вода - 1.2 л
  • олио - 35 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци за ароматната супа нарежете на ситно.

Изсипте ги в тенджера без киселеца. Добавете сол, олио и 500 мл вода. Гответе десет минути след като заврат, за да се задушат зеленчуците.

Щом времето измине, махнете капака на съда, сипете още 700 мл вода. Добавете киселеца и овкусете с магданоз и черен пипер. Ако имате зеленчуков бульон под ръка, може да сложите и него в супата с киселец.

Варете вкусната зеленчукова супа още половин час със затворен капак. Добавете маслото. Ако има нуждате, гответе още 5-10 мин.

Сервирайте леката зеленчукова чорба с киселец с домашно хрупкаво хлебче!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: