Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Коприва»Пролетна чорба с коприва, киселец и спанак

Пролетна чорба с коприва, киселец и спанак

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Новак
754461k394
Пролетна чорба с коприва, киселец и спанак
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
30/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Много вкусна и пълна с витамини супа от зелении се получа"

Необходими Продукти

  • спанак - 2 шепи
  • лук - 1 глава
  • домати - 1/2 брой
  • коприва - 1 шепа
  • чушки - 1/2 червена
  • моркови - 1 брой
  • олио - 4 с.л.
  • киселец - 1 шепа
  • ориз - 3 - 4 с.л.
  • застройка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • жълтъци - 1 брой
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олио в тенджера и го загрейте, запържете до омекване наситнените чушка, морков и лук. Посолете и добавете предварително бланшираните и нарязани киселец, коприва и спанак.

След няколко минути задушаване прибавете нарязания домат и поръсете с червен пипер.

Налейте около 1700-1800 мл топла вода и изчакайте да заври.

Прибавете измития ориз към копривената супа. Овкусете с наситнен чесън, черен пипер и сол.

Варете зеленчуковата супа до омекване на ориза.

От посочените продукти направете застройка, темперирайте и сипете внимателно към леко охладената супа.

Пролетната чорба с коприва, киселец и спанак е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: