Начин на приготвяне
Сваряваме нишестето-пудинг на д-р Йоткер, като слагаме да заври прясно мляко, подсладено с кристална захар (5 с.л.).
В отделна купичка разтваряме нишестето с много малко вода и изливаме получената кашичка във врящото прясно мляко с непрекъснато разбъркване. Варим до сгъстяване и готовият крем дръпваме от котлона.
Разбъркваме и прибавяме краве масло. Прехвърляме пудинга в друг съд и слагаме да се изстуди в хладилника. Мекото краве масло внимателно разбиваме с пудра захар.
В друг съд наливаме течната сладкарска сметана. Трябва да е охладена предварително и разбиваме с миксер до готовност - да стане плътна и гъста смес.
Към разбитото с пудра захар краве масло прибавяме няколко лъжици от разбитата сметана. Разбъркваме с миксера. После смесваме цялото количество сметана и масло, за да се смесят хомогенно.
Проверяваме дали нишестето е охладено добре и на няколко пъти прибавяме към маслената сметана.
Кремът за торти е много хубав с лек маслен вкус.
Кремът за торти, сладки и сладкиши е готов.
Коментари