Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Пелмени с кайма

Пелмени с кайма

Gergana DimitrovaGergana Dimitrova
Новак
2824039
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
46
"За всички любители на руската кухня представяме тази рецепта за домашни пелмени с кайма. Задължително опитайте!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • за плънката
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 400 г
  • чубрица - 4 щипки
  • сол - 2 - 3 щипки
  • черен пипер - 2 - 3 щипки млян
  • за варенето
  • вода - 2 - 3 литра
  • черен пипер - 5 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - струйка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От 1 ч.ч. вода, 2 яйца, 1 ч.л. сол замесвам твърдо тесто за нашите пелмени, като добавяме пресято брашно, докато трябва.

Задушавам главата лук и настъргания морков. Прибавям каймата, овкусявам със сол, млян черен пипер, чубрица.

Разточвам тънко тестото, изрязвам пелмените, слагам от плънката, намокрям едната половина и ги затварям.

В дълбока тенджера с врящата вода добавям олио, сол, черен пипер на зърна и дафинов лист. Пускам поетапно пелмените с кайма и щом изплуват, варя 5 минути.

Изваждам с решетъчна лъжица и слагам следващите и така, докато се свършат. Излязоха 46 броя.

Пелмени с кайма - рецепта, повлияна от руската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: