Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Пелмени с кайма и лук

Пелмени с кайма и лук

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5377k2k1
Пелмени с кайма и лук
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Пелмените с кайма могат да бъдат замразени, тестото без яйца не се разпада по време на гответе."

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • вода - 350 мл (гореща)
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • кайма - 600 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • кориандър - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 4 с.л. (ледена)
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пелмените с кайма могат да бъдат замразени, тестото без яйца не се разпада по време на гответе.

В голяма купа пресейте брашното със солта.

Добавете горещата вода и олиото.

Започнете да разбърквате с лъжица, а след това продължете да месите с ръце.

Омесете меко и нелепнещо тесто.

Увийте го във фолио и оставете да почине за 30 минути.

Смесете каймата и много ситно нарязания лук, добавете кориандър, сол и черен пипер на вкус и ледената вода.

Разточете тестото върху набрашнения плот на кора и изрежете кръгчета.

Във всеки кръг поставете от плънката и оформете пелмени.

В голяма тенджера загрейте вода, добавете дафиновия лист, зърна черен пипер и солта.

Пускайте поетапно пелмените във врящата вода и щом изплуват на повърхността, варете 3-5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: