Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Домашни пелмени с кайма

Домашни пелмени с кайма

АтанаскаАтанаска
Новак
3635665481
Домашни пелмени с кайма
Снимка: Атанаска
1 / 3
20/06/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Поднасят се пелмени с кайма горещи с масло, сметана или горчица. Може да се сервират с бульона, в който са варени."

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • яйце - 1 бр.
  • во­да - 90 мл
  • сол - щипка
  • сметана - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • каймата смес - 400 т
  • лук - 1/2 глава
  • сол - за каймата 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашно, прави се дълбоко кладенче и посте­пенно прибавяме раз­битото яйце, смесено с вода и солта, и се замесва тесто.

След ка­то престои 30-40 ми­нути, покрито с кърпа, тестото се разточва с точилка на тънък кора и с помощта на кафеена чашка се изрязват кръгчета.

Каймата се овкусява със сол, черен пипер и ситно нарязан лук. Върху всяко кръгче се слага малко пълнеж (около 1 чаена лъжичка) и краищата се защипват, така че да се полу­чи полумесец, който завиваме на охлюв.

Готовите пелмени се съхраняват на студено преди сваряването им.

Варят се около 6-8 ми­нути в голямо количест­во кипяща подсолена во­да, докато не изплуват на повърхността, и се изваждат с решетеста лъжица.

Поднасят се пелмени с кайма горещи с масло, сметана или горчица. Може да се сервират с бульона, в който са варени.

Нашите домашни пелемени днес са със сметана която добавих към тях за 2 ми­нути на котлона и настъргах кашкавал при сервиране.

Ако тази рецепта ви харесва, опитайте също рецептите за вареники и турско мантъ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: