Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Скумрия в сос за Благовещение

Скумрия в сос за Благовещение

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Скумрия в сос за Благовещение
Снимка: AneliaStefanova
1 / 4
26/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр.
  • дафинов лист - 4 листа
  • бахар - 4 зрънца
  • олио - 20 мл
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол - 1 с.л. равна
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се реже на шайби с дебелина около 5 см. Главите и опашките се отстраняват, а останалите парченца риба се почистват.

Почистената риба се измива много добре под течаща вода.

С помощта на нож хубаво се остъргва около гръбнака на рибата, така че ако има кръв, да се отстрани, за да не горчи рибата.

Парчетата се подреждат в тава, посоляват се.

Добавят се олиото, бахар и вода, колкото да покрие рибата до половината. Пече се на 200 градуса с вентилатор около 35 минути.

Когато печената риба придобие загар отгоре, парчетата се обръщат, за не изгорят, а да са равномерно изпечени отвсякъде.

Готовата скумрия в сос за Благовещение се сервира полята с обилно количество от соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: