Овнешки шишчета

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497514k
Овнешки шишчета1 / 2
03/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8-10 бр.
"Не е тайна, че сочните овчи шишчета са деликатес, стига да се приготвят точно по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 600 г
  • зехтин - 100 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 10 глави червен
  • чушки - 2 бр. кисели камби
  • канела
  • ким
  • кориандър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета. Обелете чесъна, пресовайте и го смесете със зехтина и подправките. Залейте месото и разбъркайте добре. Захлупете с капак и оставете да се маринова около 3 часа.

Нарежете камбите на едри парчета. Обеленият лук се разрязва на 4. Подсушете месото и го нанижете на шишове, като редувате с лук и камби. Печете шишовете, като от време на време се обръщат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: