Начин на приготвяне
Сваряват се пилешките гърди в подсолена вода, отцеждат се и нарязваме на мръвки.
Бульонът се запазва и прецежда.
Загрява се мазнина в тиган, запържва се ситно нарязан лук и чесън, добавя се измит и отцеден оризът, да се запържи за кратко, сипва се 2 ч.ч. от бульона и оставяме за 4-5 минути на слаб огън, като към края се прибавя почистен, бланширан и нарязан спанак.
Овкусява се със сол на вкус, черен и червен пипер и гьозум.
Разбърква се и прехвърляме в тавичка, отгоре се разпределят пилешките мръвки, налива се още 2 чаши бульон и се поръсва магданоз.
Пече пилето с ориз в загрята фурна на180 °C до готовност на ориза.
Тази пролет пилешките гърди със спанак и ориз са по-цветни и по-вкусни от предната ;)