Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Пилешки гърди със спанак и ориз

Пилешки гърди със спанак и ориз

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Пилешки гърди със спанак и ориз
Снимка: Дони Ники
1 / 2
19/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Тази пролет пилето с ориз е по-цветно и по-вкусно от предната"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 3 бр.
  • спанак - 500 г пресен
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 70 мл
  • лук пресен - 3 стръка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • сол - на вкус
  • червен пипер
  • черен пипер
  • гьозум
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пилешките гърди в подсолена вода, отцеждат се и нарязваме на мръвки.

Бульонът се запазва и прецежда.

Загрява се мазнина в тиган, запържва се ситно нарязан лук и чесън, добавя се измит и отцеден оризът, да се запържи за кратко, сипва се 2 ч.ч. от бульона и оставяме за 4-5 минути на слаб огън, като към края се прибавя почистен, бланширан и нарязан спанак.

Овкусява се със сол на вкус, черен и червен пипер и гьозум.

Разбърква се и прехвърляме в тавичка, отгоре се разпределят пилешките мръвки, налива се още 2 чаши бульон и се поръсва магданоз.

Пече пилето с ориз в загрята фурна на180 °C до готовност на ориза.

Тази пролет пилешките гърди със спанак и ориз са по-цветни и по-вкусни от предната ;)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: