Салата от червено цвекло и ябълки

Боряна Паси
Боряна Паси
Новак
31/10/2013
"Най-лесният начин да се сдобиете с витамини е да ги приемате под формата на вкусни и здравословни салата "
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 573
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитото цвекло се вари до омекване, след което се обелва и настъргва на едро ренде. Едното яйце се сваряват до твърдост, обелва се и се нарязва на осминки.

Отделяме жълтъците на останалите яйца и ги разбиваме. Към тях добавяме 1-2 ч.л. лимонов сок и горчицата, след което ги разбиваме на майонеза, като сипваме олиото на тънка струйка. Добавяме заквасената сметана и разбъркваме до получаването на гладък сос.

Киселите ябълки се обелват, почистват и рендосват с едро ренде. Смесват се с цвеклото и се разбъркват. Заливат се с майонезения сос и отново се разбъркват. Гарнираме салатата с твърдо нарязаното яйце и поднасяме.

Рейтинг

5 5
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Г.БОГДАНОВА
Г.БОГДАНОВА
07.03.2014 11:39
Аз правя така: сварявам цвеклото до омекване, обелвам и го режа на малки кубчета. Сварявам картофи и моркови, които след обелване режа на малки кубчета. Към тях прибавям кисели краставички нарязани също дребно, овкусявам с копър или магданоз.всичко това го обърквам с една опаковка майонеза. Ако искам да имам две салати отделям една част без цвекло, която остава светла, а тази с цвеклото е пъстра.
Друга салата с варено цвекло:Рендосано 2-3 глави на едро ренде, ябълки кисели 2-3 също рендосани, моркови 1-2 рендосани.Овкусявам с сос от един лимон, зехтин, малко сол и копър или магданод по желание
0
0