Аз правя така: сварявам цвеклото до омекване, обелвам и го режа на малки кубчета. Сварявам картофи и моркови, които след обелване режа на малки кубчета. Към тях прибавям кисели краставички нарязани също дребно, овкусявам с копър или магданоз.всичко това го обърквам с една опаковка майонеза. Ако искам да имам две салати отделям една част без цвекло, която остава светла, а тази с цвеклото е пъстра.
Друга салата с варено цвекло:Рендосано 2-3 глави на едро ренде, ябълки кисели 2-3 също рендосани, моркови 1-2 рендосани.Овкусявам с сос от един лимон, зехтин, малко сол и копър или магданод по желание
Друга салата с варено цвекло:Рендосано 2-3 глави на едро ренде, ябълки кисели 2-3 също рендосани, моркови 1-2 рендосани.Овкусявам с сос от един лимон, зехтин, малко сол и копър или магданод по желание