Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Блат за торта»Сочен блат за торта с какао и кафе

Сочен блат за торта с какао и кафе

victoria_borisowavictoria_borisowa
Новак
374
Сочен блат за торта с какао и кафе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Рецептата за блат е от нас, идеята за крем и украса от вас. Да ви е много, много сладко!"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч. пресято
  • захар - 2 ч.ч.
  • какао - 1/4 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода - 2 ч.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. + 1 с.л. лимонов сок или 1 с.л. оцет
  • кафе - 1 ч.ч. слабо
  • краве масло - 1/4 ч.ч. разтопено
  • ванилия - 1 с.л. (течна)
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, захарта, какаото, солта, бакпулвера и содата се смесват и се разбъркват много добре.

Добавя се прясното мляко смесено с 1 с.л. оцет или лимонов сок.

Добавя се кафето. На вкус не се усеща след това, но е много важно да се добави.

Слага се разтопеното масло, като то не трябва да бъде горещо, плюс ванилията.

Накрая се добавят яйцата и всичко се разбърква добре до получаването на хомогенна смес, без да използвате миксер. Сместа ще е малко по-течна от тази за кекс.

Готовата смес се изсипва във форма за торта с диаметър 24-26 см, покрита с хартия за печене.

Блатовете за торта се пекат на предварително загрята фурна но 200°C за около 45 мин.

Проверявайте блата с клечка - ако излиза суха, значи е готов. Оставете го да изстине много добре и след това го разрежете на три части.

Тортата на снимката е направена с готов крем и е полята с шоколад.

Сочният блат за торта с какао и кафе стават много сочни и няма да имат нужда от напояване (освен ако не обичане много сиропирани торти).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: