Начин на приготвяне
За тази уникална питка разтваряме с 50 мл вода маята, захарта и 2 супени лъжици брашно на кашичка и оставяме за 10 мин да шупне.
В купа пресявам брашното, правя кладенче в него и добавям останалите продукти.
В киселото мляко слагам щипка сода за хляб и оставям да шупне за около 5 мин.
През това време се добавя шупналата мая към хладката вода.
Замесвам меко нелепнещо тесто и оставяме да втасва, като се завие с кърпа и отгоре одеяло и се оставя на топло място за 35-40 минути.
След втасване оформяме и отново оставяме да втаса за около 15-20 минути мажем с олио и печем уникалната питка на 170°C.
Малка част от тестото оцветете с хранителна боя и направете декорацията като на снимката или по ваша възможност.