Хлебчета за тънка талия
Hlepčići za tanak struk
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета за тънка талия

Хлебчета за тънка талия

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k8k1
Хлебчета за тънка талия
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
15/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне18 мин.
Готвене25 мин.
Общо43 мин.
Порции16
"Знаем, че сте на диета, но също знаем, че обичате да си похапвате хляб. Затова днешното ни предложение за вас е тази рецепта за диетични хлебчета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смелете заедно овесените ядки с лененото семе. Добавете към тях двата вида брашно и поръсете със сол.

Отделно разтворете маята в 100 мл вода. Прибавете я към брашната и налейте зехтина. Постепенно замесете тесто.

Ако е необходимо, добавете си още малко течност, за да не е прекалено твърдо тестото.

Месете около 6 минути, а ако имате кухненски робот, времето е по-малко - около 3 минути.

Сложете тестото в купа и го покрийте с кърпа. Оставете го на топло, за да втаса за около час.

От готовото тесто откъсвайте топчета и оформяйте малки хлебчета. Постелете хартия за печене в тава и нареждайте хлебчетата на разстояние едно от друго.

Оставете ги повторно да втасат и да бухнат леко. Имайте предвид, че тези диетични хлебчета няма да бухнат толкова много.

Намажете втасалите хлебчета с топла вода с кухненска четка. Поръсете ги с ленено семе и ако имате - едра сол.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете хлебчетата за около 25 минути. На 10-тата минута обаче намалете фурната на 180 градуса, за да не загорят.

Хлебчетата за тънка талия са много вкусни, опитайте ги!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: