Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа тип Шкембе

Агнешка супа тип Шкембе

Агнешка супа тип Шкембе
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Препоръчваме ви днешният обяд да включва топла агнешка супичка и топла домашна питка"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 500 г дроб, шкембе, чревца
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 бр. едър
  • сол - на вкус
  • джоджен
  • магданоз
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии трябва много добре да почистите и измиете, като чревцата се обръщат и под течаща вода се измиват.

Сварете агнешкия комплект в голяма тенджера, като отнемете пяната с помощта на метална цедка. Прецедете след това агнешкия бульон, защото ще ни е нужен.

В друг съд за готвене загрейте олио и задушете скълцаните лук и морков.

Прибавете обелените и нарязани на кубчета картофи, а след минута сипете отцедени дреболии.

Поръсете с червения пипер, долейте бульона и овкусете агнешката чорба с подправките.

Нека поври 15-20 минути. Накрая долейте чаша прясно мляко и след малко изключете агнешката супа.

Сипва се чаша топло прясно мляко в чорбата и след 3-4 минути сваляме от котлона.

Сервираме агнешка супа тип Шкембе поръсена със свежи билки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: