Начин на приготвяне
Агнешките дреболии трябва много добре да почистите и измиете, като чревцата се обръщат и под течаща вода се измиват.
Сварете агнешкия комплект в голяма тенджера, като отнемете пяната с помощта на метална цедка. Прецедете след това агнешкия бульон, защото ще ни е нужен.
В друг съд за готвене загрейте олио и задушете скълцаните лук и морков.
Прибавете обелените и нарязани на кубчета картофи, а след минута сипете отцедени дреболии.
Поръсете с червения пипер, долейте бульона и овкусете агнешката чорба с подправките.
Нека поври 15-20 минути. Накрая долейте чаша прясно мляко и след малко изключете агнешката супа.
Сипва се чаша топло прясно мляко в чорбата и след 3-4 минути сваляме от котлона.
Сервираме агнешка супа тип Шкембе поръсена със свежи билки.