Начин на приготвяне
Взимаме тенджера, вътре прибавяме малко масло, олио и измити и нарязан на малки кубчетата агнешко шкембе и започваме леко да запържваме шкембето, предварително сварено за около 40 мин - 1 час в тенджера под налягане.
При пърженото шкембе прибавяме брашно и малко червен пипер и доливате около 2 литра студена вода и оставяме да се свари шкембето, след като водата е завряла и шкембетата са сварени добре.
Доливаме млякото и пак оставяме да се сготви за около 30 час, бъркаме от време на време, за да не кипне млякото, посоляваме и подправяме шкембе чорбата.
Готовата агнешка шкембе чорба сервираме с чесън оцет и лют червен пипер.
Бърза и вкусна рецепта за агнешка шкембе чорба.