Начин на приготвяне
В студена мазнина се прибавят 3 с.л. вода и малко сол, в които се задушават на умерена температура нарязаните на дребно лук и целина, и настърганите моркови.
След около 7-8 минути се прибавят нарязаните на дребно домати, като задушаването продължава, докато се изпари водата и останат на мазнина.
Заливат се с 1 литър гореща вода и след като кипне се слага предварително измития, нарязан и пасиран спанак.
Прибавя се оризът, разбърква се и се вари още 15 минути. Добавя се джоджен и сол на вкус.
Вари се спаначената супа още 5 минути на ниска температура, като постоянно се разбърква, след което се застройва с топла застройка от брашно, яйце и кисело мляко.
След като е готова кремсупата със спанак и ориз се сервира топла и по желание с натрошено сирене.