Начин на приготвяне
В малко зехтин запържете измития и добре подсушен спанак за малко.
Извадете го от тигана и го оставете настрани.
Поръсете с подправките кубчетата хляб, запържете в тигана, докато хванат коричка. Извадете ги и ги оставете настрани.
В подходяща тенджера в загрят зехтин запържете за кратко кърито, куркумата и кимиона.
Прибавете праз лука, лютата чушка, след това картофа, тиквичките, запържете всичко заедно за 1-2 минути и налейте бульона. Варете около 10 минути.
Прибавете спанака и след няколко минути извадете с черпак излишната течност, не я изхвърляйте.
С пасатор пасирайте зеленчуците до желаната текстура.
Подправете на вкус, прибавете заквасена сметана по желание или долейте още течност от от сипаната, ако спаначената супа ви се струва гъста.
Сервирайте кремсупа от спанак и тиквички поръсена със спанак и ароматни крутони.