Начин на приготвяне
Копривата и спанакът се измиват.
Спанакът се накъсва.
Копривата се попарва във вряща вода за няколко минути. Когато е готова, се запазва водата, измива се копривата със студена вода и се отцежда добре.
Изцедената коприва се нарязва на ситно.
Лукът и морковът се нарязват на дребно, а тиквичките - на малко по-големи кубчета.
В сгорещено олио се запържва лукът с моркова.
Налива се от водата, запазена от копривата.
Когато заври, се оставя на слаб огън, докато морковът започне да поомеква.
След това се прибавя тиквичката заедно с копривата и спанака и се подправя на вкус.
Оставя се до готовност на всички продукти.
Когато всичко е сготвено, зелената супа от коприва се пасира.
Сервира се поръсена с малко лимонов сок и крутони.