Начин на приготвяне
Оризът за плънката се сварява в 3 чаши вода и се отцежда. Пресейте брашното. Сложете го в съда за месене, като отделите 1 чаша от него. Направете кладенче в средата, в което сипете водата, содата, оцета, олиото и солта.
Замесете тесто, като може да добавете от отделеното брашно, докато се получени умерено твърдо тесто. Разделете на 18 питки, които се намазват с разтопеното масло и се слепват по 3. Разточват се на кори, които се оставят да поизпръхнат малко.
Пригответе плънката, като свареният ориз се смесва с натрошеното сирене и яйцата. Посолете ако е необходимо и разбъркайте. В тавата сложете първата кора и я поръсете с част от плънката. Отгоре сложете втората кора. Тавата се слага на огъня, за да се запече от всички страни.
Щом долната кора се запече, баницата се обръща, така че долната кора да остане отгоре. Поръсва се с плънка и се слага нова кора. Процедурата продължава докато се използват всички кори и цялата плънка.