Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Кишкек по народна рецепта

Кишкек по народна рецепта

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Кишкек по народна рецепта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Когато кулинарните легенди оживяват в чинията"

Необходими Продукти

  • грухано жито - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1/4 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • пудра захар - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд поставяме литър и половина вода. Оставяме я да заври и я подсоляваме.

В кипящата подсолена вода поставяме житото.

Варим на тих огън, докато водното съдържание остане само една трета от първоначалното.

След това сваляме от огъня и завиваме съда още докато е топъл, настъргваме кората на един лимон, пускаме ванилията, разбъркваме и в някаква мека материя като кърпа или тънко одеяло оставяме така приготвения продукт.

Необходимо е житото да остане в това положение осем-десет часа.

След това разтопяваме маслото почти до запържване и заливаме върху вече омекналото жито.

Така приготвеното ароматно жито е много здравословна и препоръчителна храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: