Начин на приготвяне
Рецепта за вкусни печени пресни картофки със пресни билки.
Старателно измиваме и изчеткваме пресните картофи и ги отцеждаме. Нарязваме ги само на две и ги сипваме в средно голяма правоъгълна или кръгла тавичка.
Към тях прибавяме на ситно нарязани скилидки чесън, пресни листа тарос (естрагон) и салвия.
Подправяме с млян черен пипер и кимион, джинджифил на прах, фина хималайска сол и няколко с.л. шарлан – студено пресовано нерафинирано слънчогледово масло.
Хубаво разбъркваме и заливаме с около 1 – 2 ч.ч. вода – на половина нивото на картофите.
Печем до златиста коричка за около 35 минути на 250 градуса според фурната.
Поднасяме за обяд печените картофи и тарос, украсени със свежи листа билки.
Чудно вкусно и ароматно!