Начин на приготвяне
За еклерите поставете на котлона водата и маслото. Когато се получи еднородна течност, тоест маслото се разтопи, сипете брашното и бъркайте, докато сместа започне да се отделя от дъното и стените на съда. Сложете захарта, солта, разбъркайте и отдръпнете от огъня.
Изчакайте 10 минутки пареното тесто да поизстине и добавете яйцата едно по едно при непрестанно разбиване. Докато тестото не поеме изцяло едното яйце не слагайте следващото.
Получената смес прехвърлете в шприц и в тавичка върху хартия за печене оформете продълговати еклерчета. Шприцовайте на разстояние 3-4 см, защото ще увеличат обема си при печенето.
Поставете в загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути или до златист загар.
След като изключително фурната, ги оставете вътре за 10 минути на открехната вратичка.
Оставете тавата извън фурната да изстинат напълно еклерите, а през това време си пригответе плънката.
Намачкайте с вилица топеното и фета сирене. Настържете при тях на фино ренде кашкавала и разбъркайте хубаво с лимоновия сок, зехтина и черния пипер. В зависимост от солеността на използвания от вас кашкавал или сирене може да се наложи да посолите леко плънката.
Срязвайте надлъжно всяко еклерче и в кухата му сърцевина слагайте от кашкавалената плънка. Завършвайте с тънки резенчета домат за свежест.
Поднесете като вкусна закуска, предястие или похапване по всяко време на деня.