Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Бирени мезета»Печени кренвирши с кашкавал

Печени кренвирши с кашкавал

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Печени кренвирши с кашкавал1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кренвирши - 4 бр.
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • бекон - 4 тънки ленти
  • чубрица - 4 щипки
  • черен пипер - млян по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете кренвиршите и ги срежете по дължина през средата, като разрезът не трябва да стига до долу - да се получат нещо като лодчици.

В средата на всеки кренвирш се слагат тънки ленти кашкавал. Всеки кренвирш се връзва през средата с лентичка бекон. Поръсват се с малко чубрица и черен пипер по желание, а ако предпочитате, може да добавите вашите любими подправки.

Кренвиршите се подреждат в леко намазнена тавичка и се изпичат в загряна силна фурна, докато добият лек загар - за около 5-10 минути.

Печените кренвирши с кашкавал се поднасят със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325598
Потребител#325598
Много вкусно!
08.07.2023 00:01
Христо Славейков
Христо Славейков
Лесно, но страшно вкусно мезе!
18.06.2023 22:04