Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Кренвирши с кашкавал в тортила

Кренвирши с кашкавал в тортила

КрисиКриси
Чирак
65705240
Кренвирши с кашкавал в тортила
Снимка: Криси
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Опитайте тези интересни кренвиршки, защото са идеални за среща с приятели вечер на по бира, за пикник или за всякакви закуски, когато огладнеете."

Необходими Продукти

  • кренвириши - 7 бр. от по - малките /Пикок/
  • тортила - 3 бр.
  • кашкавал - 60 г
  • белтък - 1 бр.
  • олио - за пържени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъкът се разбива с малко сол.

Кренвиршите се разрязват на две, кашкавалът - на малки пръчици.

Тортилата се нарязва на ленти, като ширината на лентата да е на половината от дължината на парчето кренвирш.

Лентата от тортила се маже с белтък, в парчето кренвирш се прави малък разрез, в който се слага парче кашкавал, и се навива на стегнато руло.

Навиват си всички рула, крайчетата от кренвирша, които излизат от тотрилата, се разрязват на кръст/ вижда се на снимката/. Престояват закуските 5 мин.

Пържат се кренвирши с кашкавал в тортила в сгорещено олио до златисто.

Опитайте тези интересни кренвиршки, защото са идеални за среща с приятели вечер на по бира, за пикник или за всякакви закуски, когато огладнеете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: