Начин на приготвяне
Белтъкът се разбива с малко сол.
Кренвиршите се разрязват на две, кашкавалът - на малки пръчици.
Тортилата се нарязва на ленти, като ширината на лентата да е на половината от дължината на парчето кренвирш.
Лентата от тортила се маже с белтък, в парчето кренвирш се прави малък разрез, в който се слага парче кашкавал, и се навива на стегнато руло.
Навиват си всички рула, крайчетата от кренвирша, които излизат от тотрилата, се разрязват на кръст/ вижда се на снимката/. Престояват закуските 5 мин.
Пържат се кренвирши с кашкавал в тортила в сгорещено олио до златисто.
Опитайте тези интересни кренвиршки, защото са идеални за среща с приятели вечер на по бира, за пикник или за всякакви закуски, когато огладнеете.