Начин на приготвяне
Заек на фурна е лесна и вкусна рецепта, подходяща за всеки повод. Лесен за приготвяне, защото се готви във фурната и защото можете да го сервирате с картофи (варени на пюре или печени заедно със заека) като основно ястие и гарнитура. Винаги можете да добавите и задушени зеленчуци като морков, лук, пипер и др .
За да направите печените заешки бутчета, отстранете от заека двата предни крака и задни, за да получите 4 бутчета (порции)
В купа комбинирайте нарязаните билки и чесън с вино и олио.
Поставете парчетата месо в съд за печене и го покрийте с маринатата.
Покрийте с найлоново фолио, запечатайте добре и го оставете да почине в хладилника поне 1 час.
След като изтече времето за мариноване, загрейте фурната до 180°C, отстранете фолиото и изпечете.
Гответе около 40 минути, като от време на време обръщате месото, ако е необходимо.
В края на готвенето месото трябва да е златистокафяво и с коричка, ако не, включете скарата за няколко минути.
Вашият изпечен заек е готов за поднасяне на празничната маса.
Гарнитурата за този заек е картофено пюре, задушени зеленчуци (червени пиперки, моркови и целина). Декорирайте чинията по ваш вкус.
Добър апетит с тези заешки бутчета на фурна.