Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Заешки бутчета на фурна

Заешки бутчета на фурна

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Заешки бутчета на фурна
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"На празничната трапеза винаги има място за заешко - затова направо ви приканваме да решите гарнитурата за това месо"

Необходими Продукти

  • заек - 800 г бутчета или нарязано месо
  • зехтин - 20 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • розмарин - 1 клонче
  • див лук - няколко стръкчета
  • сол
  • пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заек на фурна е лесна и вкусна рецепта, подходяща за всеки повод. Лесен за приготвяне, защото се готви във фурната и защото можете да го сервирате с картофи (варени на пюре или печени заедно със заека) като основно ястие и гарнитура. Винаги можете да добавите и задушени зеленчуци като морков, лук, пипер и др .

За да направите печените заешки бутчета, отстранете от заека двата предни крака и задни, за да получите 4 бутчета (порции)

В купа комбинирайте нарязаните билки и чесън с вино и олио.

Поставете парчетата месо в съд за печене и го покрийте с маринатата.

Покрийте с найлоново фолио, запечатайте добре и го оставете да почине в хладилника поне 1 час.

След като изтече времето за мариноване, загрейте фурната до 180°C, отстранете фолиото и изпечете.

Гответе около 40 минути, като от време на време обръщате месото, ако е необходимо.

В края на готвенето месото трябва да е златистокафяво и с коричка, ако не, включете скарата за няколко минути.

Вашият изпечен заек е готов за поднасяне на празничната маса.

Гарнитурата за този заек е картофено пюре, задушени зеленчуци (червени пиперки, моркови и целина). Декорирайте чинията по ваш вкус.

Добър апетит с тези заешки бутчета на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: