Начин на приготвяне
Заешките бутчета имат нужда от повече готвене, затова могат да се сложат във фурната, докато се прави заготовката за останалата част от заека с ориз.
Бутчетата се измиват и осоляват. Слагат се в тава с малко вода и се пъхат във фурната. Междувременно лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковите се обелват и измиват. Нарязват се на кубчета.
Чушките се измиват и почистват от семките. Нарязват се на лентички. Изважда се тавата със заешките бутчета. Изваждат се в чиния.
В тавата се сипва оризът. Добавят се нарязаните зеленчуци. Добавят се маслините. Сипва се повечко олио.
Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица. Добавя се вода, а може и 1 буркан бульон, ако имате. Разбърква се.
Добавят се заешките бутчета.
Пече се до готовност на бутчета, като се следи дали е необходима още течност.
Печените заешки бутчета със зеленчуци са готови да ни заредят със сили за деня.