Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Турски булгур пилаф с фиде

Турски булгур пилаф с фиде

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Турски булгур пилаф с фиде
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Имате ли продукти за приготвяне на турския булгур пилаф с фиде? - А, защо още не сте започнали да го правите"

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр.
  • пилешки бульон - 2 ч.ч.
  • лук - 1 с.л. сушен + 1 глава
  • булгур - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • фиде - 2 шепи право
  • краве масло - 2 с.л.
  • чушки - 1 бр. зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво булгура и го накиснете за 20 минути в студена вода.

Почистете и накълцайте лука на дребно. Задушете с 1 с.л. масло. После към него добавете нарязаната на ситно чушка. Разбъркайте, сипете наситнените домати.

Разбъркайте и сипете бульона. Щом заври, добавете булгура. Оставете пилафа да се вари, докато течността се изпари. Овкусете с черен пипер и сол.

Запържете фидето с 1 с.л. масло и добавете към ястието.

Варете турския булгур пилаф с фиде още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: