Начин на приготвяне
Рецептата каша с лапад и турски булгур на всеки ще хареса - убедена съм.
Специфичността на булгура придава по пухкава консистенция на кашата.
Изчистваме стъблата на лапада, измиваме много добре под течаща вода и режем на ситно.
В една тенджера слагаме малко мазнина и задушаваме лапад за две-три минути.
Прибавяме турски булгур и разбъркваме, доливаме студена вода и чакаме за заври кашата с лапад, след като заври, прибавяме вътре млякото посоляваме и подправяме.
И започва най-важното - да разбъркваме непрекъснато, за да не залепне кашата, докато се сгъсти.
Готовата пролетна каша оставяме за 1 час хубаво да поеме останалата вода и да изстине за малко.
Сервираме топло в чиния с поръсен лют червен пипер и малко магданоз по желание.