Начин на приготвяне
Първо изчистваме лапада от дебелото стъбло по средата и правим подходящи парчета за сарми, след това ги заливаме с гореща вода, държим ги една минута и ги вадим в тава. Започваме да приготвяме плънката.
В една малка тенджера слагаме малко олио, след това добавяме булгур и три чаши вода, чакаме булгурът да набъбне. След като набъбне добавяме натрошените орехи, сол и другите подправки, разбъркваме хубаво.
След като плънката е готова завиваме сармите една по една и ги редим в една тенждера, на която в дъното сме сложили стъблата на лапада, за да не изгори долната част на сармите.
Смесваме вода със сол и олио и заливаме сармите, покриваме с една чиния, затваряме с капак и слагаме на котлона за един час на слаб огън. Сервираме с кисело мляко с чесън и лют червен пипер.