Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери с бял крем и шоколадов топинг

Еклери с бял крем и шоколадов топинг

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Еклери с бял крем и шоколадов топинг
Снимка: Ники
1 / 2
14/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
150 мин.
Порции
14
"Хем еклери, хем крем, хем и шоколадов топинг - истинска наслада за душата"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • масло - 150 грама
  • шоколад - 1 бр.
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • сол - 1/3 ч.л.
  • брашно - 1 1/2
  • За крема
  • орехи - натрошени
  • пудра захар - 100 грама
  • извара - 200 грама
  • заквасена сметана - 100 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо кипнете прясното мляко и с непрекъснато бъркане добавете към него брашното. Щом кремът се сгъсти, свалете от огъня и леко го охладете.

Добавете едно по едно яйцата и след всяко бъркайте много добре. Трябва да се получи гладка смес.

Поставете хартия за печене в голяма тава. С помощта на лъжица гребвайте от сместа и разпределяйте.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете еклерите за 30-40 минути.

Разбийте сметаната заедно с пудрата захар, добавете изварата и разбъркайте до гладък крем.

Сипете сметановия крем в шприц и напълнете еклерите.

Разтопете шоколада на водна баня и залейте еклерите.

Поръсете с орехите и оставете шоколадът да стегне, след което може да поднесете еклерите с бял крем и шоколадов топинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: