Начин на приготвяне
Сложете водата да заври с маслото и солта. След това сипете брашното на веднъж и бъркайте с дървена шпатула, докато се получи отделящо се тесто. Оставете да се охлади и разбъркайте с яйцата, едно по едно, докато всяко се поеме отделно.
Сипете тестото в шприц или сладкарски пош и шприцовайте продълговати еклери в тава, покрита с хартия за печене.
Сложете да се изпекат в предварително загрята умерена фурна до удвояване на обема и зачервяване.
Не отваряйте врата на фурната, докато се пекат, защото може да спаднат еклерите. Щом са готови, оставете да изстинат в изключената фурна.
За крема разтопете шоколада с маслото и захарта на водна баня, без да завира. Оставете шоколадовата смес да се охлади. Разбийте отделно сметаната и след това внимателно я разбъркайте, като добавяте постепенно шоколада.
С получения крем напълнете еклерите. По желание може да заделите малко от шоколада с маслото, за да направите украса върху готовите еклери.
Коментари