Начин на приготвяне
В купичка се сипват подправките и ситно нарязания чесън. Добавя се 70-100 г зехтин и се разбърква. В сместа се слага пилешкото филе и се разбърква до покриване на цялото месо. Запазете сместа след изваждане на месото за после.
В предварително загрят тиган се слага месото и се готви до златисто. След това се вади в отделен съд и се разкъсва с ръка на влакна.
Междувременно в тигана се добавя запазената смес от подправките, добавя се захар, лайм и 1 с.л. доматено пюре, и се слагат разкъсаните влакна пилешко месо. Готви се около 10-15 мин.
В отделна стъклена купа се слагат нарязаните на кубчета червен лук, домати и скълцан пресен лук.
За сервиране тако черупките се затоплят във фурната за 10 мин на 150 градуса. След изваждане в черупката се нареждат - 1 с.л. от пърженото пилешко месо, кашкавал и салцата от лука и доматите.
Пилешки такос с чедър може да се приготви и с мексикански торила питки.
Коментари