Начин на приготвяне
В дълбока купа сложете нахутеното брашно и добавете бакпулвера.
В отделен съд сложете сухите съставки: солта, кимиона, индийското орехче, канелата, черен и червен пипер, лютия пипер и солта, разбъркайте добре за да се смесят и ги добавете към брашното.
В блендер смелете магданоза, чесъна, лука, грахта, овесените ядки с 1 лъжица зехтин. След което пресипете в купата и разбъркайте добре.
С намокрени ръце оформете малки топчета, приплескайте ги леко, поставете ги в широка тава с хартия за печене и ги оставете за 10 минути да отпочинат.
Печете фалафелите в предварително загрята фурна на 200°C до готовност.
Препоръчваме ви да добавите и чесново-млечен сос към вашите хрупкавите фалафели с грах и овесени ядки.
Да ви е вкусно!