Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крамбъл»Печен крамбъл с ябълки, фурми, стафиди и карамел

Печен крамбъл с ябълки, фурми, стафиди и карамел

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Печен крамбъл с ябълки, фурми, стафиди и карамел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Крамбъл за приятели и за онези моменти следобед, когато искаш нещо вкусно покрай чашата с ароматно кафе"

Необходими Продукти

  • За слоя с ябълките
  • стафиди - 100 г
  • фурми - 100 г меки без костилките, нарязани на дребно
  • кафява захар - 85 г светла
  • ром - 3 с.л. или портокалов сок
  • масло - 25 г
  • подправки - 1 ч.л. от канела, карамфил, индийско орехче
  • лимони - настъргана кора + сок от 1 лимон
  • ябълки - 4 бр. зелени /800 г/ почистени и нарязани на парчета
  • за Крамбъла
  • брашно - 125 г
  • масло - 100 г
  • кафява захар - 50 г светла
  • овесени ядки - 3 с.л.
  • бадеми - 25 г филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слагат всички съставки за слоя с ябълките, с изключение на лимоновия сок и ябълките.

Загрейте в микровълновата фурна за 1 1/2 мин. на висока степен, докато маслото се разтопи, а захарта стане като сироп. Може да се затопли и разтопи на средна степен на котлона.

Добавят се ябълките и лимоновият сок и всичко се прехвърля в средно голяма тавичка, като внимателно се разпределят плодовете.

Маслото се претрива с брашното първо на ситни трохи и се продължава, докато започне да слепва на бучици.

Обърква се със захарта, овесените ядки и бадемите. Поръсва се отгоре върху плодовете.

Покрива се с фолио и се запича за 1 час, като махнете фолиото за последните 30 мин. Пече се до златисто на 180-190 градуса за около 1 час.

Крамбълът се поднася топъл с топка сладолед/сметана.

Забележка: Тъй като тестото става доста лепкаво, е по-удобно да се настърже върху плодовете на домашното ренде.

Печеният крамбъл с ябълки, фурми, стафиди и карамел е много вкусен.

Източник: GoodFood

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Zdr
Zdr
Рецептата е супер, но на мен са ми малко в повече подправките! Бих ги намалила на по 1 кафяна лъжичка :)
15.10.2014 23:16