Начин на приготвяне
В купа се слагат всички съставки за слоя с ябълките, с изключение на лимоновия сок и ябълките.
Загрейте в микровълновата фурна за 1 1/2 мин. на висока степен, докато маслото се разтопи, а захарта стане като сироп. Може да се затопли и разтопи на средна степен на котлона.
Добавят се ябълките и лимоновият сок и всичко се прехвърля в средно голяма тавичка, като внимателно се разпределят плодовете.
Маслото се претрива с брашното първо на ситни трохи и се продължава, докато започне да слепва на бучици.
Обърква се със захарта, овесените ядки и бадемите. Поръсва се отгоре върху плодовете.
Покрива се с фолио и се запича за 1 час, като махнете фолиото за последните 30 мин. Пече се до златисто на 180-190 градуса за около 1 час.
Крамбълът се поднася топъл с топка сладолед/сметана.
Забележка: Тъй като тестото става доста лепкаво, е по-удобно да се настърже върху плодовете на домашното ренде.
Печеният крамбъл с ябълки, фурми, стафиди и карамел е много вкусен.
Източник: GoodFood
Коментари