Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Печена тиква»Пълнена тиква цигулка с кайма на фурна

Пълнена тиква цигулка с кайма на фурна

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573392931
Пълнена тиква цигулка с кайма на фурна
Снимка: Кирил Михайлов
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиква - 1.5 кг цигулка
  • кайма - 250 г смес
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л.
  • ориз - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 6 с.л.
  • стафиди - 50 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата измиваме добре и я срязваме на две парчета по дължина.

Изчистваме я от стъблото и семките, и я издълбаваме с лъжица във формата на лодка с дебелина на стените 1 см.

Лука, чесъна и магданоза нарязваме на дребно, джинджифила настъргваме.

Ориза сваряваме, изцеждаме и го оставяме да изстине.

Изсипваме всичко в купа и го смесваме с каймата, яйцето, галетата, стафидите, черния пипер и солта.

Размесваме съставките много добре и пълним двете парчета от тиквата.

Поставяме пълнената тиква в подходяща тавичка и сипваме вода на дъното. Загряваме фурната на 180°C и печем в по-долната част на фурната около час и половина.

Поднасяме готовата пълнена тиква цигулка с кайма на фурна топла и се наслаждаваме на уникалния вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: