Начин на приготвяне
Тиквата измиваме добре и я срязваме на две парчета по дължина.
Изчистваме я от стъблото и семките, и я издълбаваме с лъжица във формата на лодка с дебелина на стените 1 см.
Лука, чесъна и магданоза нарязваме на дребно, джинджифила настъргваме.
Ориза сваряваме, изцеждаме и го оставяме да изстине.
Изсипваме всичко в купа и го смесваме с каймата, яйцето, галетата, стафидите, черния пипер и солта.
Размесваме съставките много добре и пълним двете парчета от тиквата.
Поставяме пълнената тиква в подходяща тавичка и сипваме вода на дъното. Загряваме фурната на 180°C и печем в по-долната част на фурната около час и половина.
Поднасяме готовата пълнена тиква цигулка с кайма на фурна топла и се наслаждаваме на уникалния вкус.