Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Люто пилешко от Южна Америка

Люто пилешко от Южна Америка

Люто пилешко от Южна Америка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"За всички онези от вас, които не сядате на масата без да знаете, че има нещо люто"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г (филе)
  • люти чушки - 3 бр.(по възможност червени)
  • кромид лук - 2глави
  • чесън - 6 скилидки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зеленчуков бульон - 1 куб. Маги
  • соев сос - 2 с.л.
  • уорчестър сос - 2 с.л.
  • чили сладък сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубчета около 1-2 см.

Поставя се в незалепващ тиган със загрято олио и започва да се пържи на умерен огън.

Като побелее, се прибавя лукът, нарязан на полумесеци, лютите чушки на много ситно и чесънът.

След 5 мин пържене се прибавят всички подправки и сосовете.

Пърженето на пилето на тиган продължава още около 15 мин, докато сосът се изпари и пилешкото с лук се деглазира и остане почти като на мазнина.

Чили сосът може да замените с разтворени в малко вода 1 л. лют пипер и 1 л. захар.

Да ви е вкусно с това люто пилешко от Южна Америка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: