Начин на приготвяне
Пуснете фурната да загрява на 180 градуса.
Разбийте яйцата със захарта, после добавяйте олиото на тънка струйка, докато продължавате да бъркате.
Добавете киселото мляко и содата и отново разбъркайте добре. Настържете ябълките и ги добавете към сместа. Накрая добавете брашното и бакпулвера и отново разбъркайте.
Разделете сместа на две части. В едната част сложете какаото и смлените орехи, а в другата - настържете кората от половин лимон.
В намазана с олио форма за кекс или обикновена тава сипете първо едната смес и после другата, след което леко разбъркайте с нещо остро (нож, клечка за зъби или шишче).
Печете ябълковия кекс на 180 градуса около 40 мин. като пробвате с клечка за зъби за по-сигурно.
След като извадите готовия кекс от фурната, го изчакайте леко да се охлади за около 10-15 мин. и след това го намажете с течен шоколад по ваш избор.
Поднесете кекса с шоколад, когато е напълно изстинал и шоколадът е стегнал.
Кексът с ябълки и течен шоколад е перфектен за всеки следобед!