Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с ябълки и течен шоколад

Кекс с ябълки и течен шоколад

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Кекс с ябълки и течен шоколад
Снимка: TanyaGyurova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ако се чудите какво да хапвате в късния следобед, веднага ви предлагаме този шоколадов кекс с ябълки"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • ябълки - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • кафява захар - 200 г
  • брашно - 1 ч.ч. (пълнозърнесто, лимец)
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • какао - 2 ч.л.
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • течен шоколад - 3 с.л. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

Разбийте яйцата със захарта, после добавяйте олиото на тънка струйка, докато продължавате да бъркате.

Добавете киселото мляко и содата и отново разбъркайте добре. Настържете ябълките и ги добавете към сместа. Накрая добавете брашното и бакпулвера и отново разбъркайте.

Разделете сместа на две части. В едната част сложете какаото и смлените орехи, а в другата - настържете кората от половин лимон.

В намазана с олио форма за кекс или обикновена тава сипете първо едната смес и после другата, след което леко разбъркайте с нещо остро (нож, клечка за зъби или шишче).

Печете ябълковия кекс на 180 градуса около 40 мин. като пробвате с клечка за зъби за по-сигурно.

След като извадите готовия кекс от фурната, го изчакайте леко да се охлади за около 10-15 мин. и след това го намажете с течен шоколад по ваш избор.

Поднесете кекса с шоколад, когато е напълно изстинал и шоколадът е стегнал.

Кексът с ябълки и течен шоколад е перфектен за всеки следобед!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: