Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав кекс с ябълки и течен шоколад

Пухкав кекс с ябълки и течен шоколад

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Пухкав кекс с ябълки и течен шоколад
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Щом децата разберат, че има течен шоколад в този кекс, веднага ще се влюбят в него"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 225 г
  • олио - 5 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - 375 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ябълки - 3 бр. настъргани
  • течен шоколад - 50 - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта.

Смесваме киселото мляко със содата и го прибавяме към яйцата, заедно с олиото и канелата.

Смесваме брашното с бакпулвера и разбърквайки го добавяме към останалите съставки.

Накрая прибавяме настърганите ябълки и разбъркваме всичко добре.

Изсипваме сместа в намазнена форма и на няколко места слагаме по лъжичка течен шоколад.

Печем кекса в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 50 минути.

Пухкавият кекс с ябълки и течен шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: