Козуначено руло с шипков мармалад
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козуначено руло с шипков мармалад

Козуначено руло с шипков мармалад

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
5893k2k1k2
Козуначено руло с шипков мармалад
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
18/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Вие решавате за закуска или за десерт след вечеря да хапвате това мармаладено козуначено руло"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в тавичка и от него отделяме 1 ч.ч. Затопляме прясното мляко и в него сипваме маята, 1 с.л. захар и 1 с.л. от пресятото в тавата брашно.

Разбъркваме до получаването на кашичка и покриваме с фолио. Оставяме така за 10 минути.

Разбиваме в купа яйцата със захарта на ръка.

След това в средата на брашното в тавата правим кладенче и вътре изсипваме солта, ванилията, сместа с маята, половината от разтопеното масло и разбитите яйца със захарта.

Разбъркваме с дървена лъжица и започваме да месим до получаване на меко и леко лепнещо тесто. Ако се наложи добавяме и по малко от отделеното брашно, но тестото трябва да остане леко лепнещо.

Продължаваме месенето, като си мажем ръцете с по малко от останалото масло до неговото абсорбиране от тестото.

Оформяме тестото на топка и го поставяме в тавичката. Покриваме го с фолио и го оставяме за 1 час да втаса.

Изваждаме втасалото тесто и го премесваме леко. Поставяме го на плота и го разточваме на правоъгълна дебела кора. Разрязваме я на две и всяка намазваме с по 2 с.л. шипков мармалад.

Навиваме на 2 козуначени рула и ги поставяме в правоъгълни форми за кекс, предварително покрити с хартия за печене. Покриваме ги с фолио и ги оставяме за повторно втасване още 30 минути.

Разбиваме жълтъка с прясното мляко и олиото и намазваме козунака с мармалад.

Печем нашето козуначено руло с шипков мармалад в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или до готовност.

По желание поръсваме готовите рула с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: